20090902

Creative Cities a British Councillal

A British Council Creative Cities elnevezésű regionális projektjének célja a kreatív gondolkodás, a vállalkozó kedv és az innovatív kezdeményezések erősítése és támogatása annak érdekében, hogy a városaink élhetőbbé váljanak.

A projekt a feltörekvő, újító ötletekkel előálló városlakók kezébe olyan tudást, kapcsolatépítési lehetőséget, készségeket és eszközöket ad, amelyekkel pozitív változást érhetnek el a városainkban.

Lehetőséget szeretnénk teremteni a városokkal foglalkozó, valamint a kreativitást, vállalkozó kedvet és innovációt tápláló szervezetek együttműködésére annak érdekében, hogy elősegítsük a mindennapi problémák megoldását egy befogadó környezet létrehozásával.

Ösztönözzük a kormányzat, a kreatív iparágak, az oktatás, a technológia és társadalmi szektorok széleskörű bevonását, együttműködését.

A hároméves projekt keretén belül három program beindítását tervezzük:
Future City Game - olyan játékos eszköz, melynek segítségével a résztvevők együtt gondolkodhatnak és dolgozhatnak a lakóhelyüket érintő, hosszú távú tervek, ötletek kidolgozásban.
Urban Ideas Bakery - utazó "laboratórium", amely összehozza Európa legkiemelkedőbb fiatal, kreatív tehetségeit a városvezetőkkel. Célja, hogy a házigazda város által felvetett társadalmi problémákra megoldást találjon, azokat megtervezze, tesztelje és értékelje.
Workshop, amely Európa-szerte arra keresi a választ, hogy melyek azok a tényezők, amelyek elősegítik, illetve gátolják egy adott város kreativitását.