20120204

City Noises - újabb nezetközi projekt! / new international project!


A tervezett köztéri installációnk az emberek térhasználatára és az egymás közti interakciójuk vizsgálatára helyezi a hangsúlyt.  A projekt a művészet és a technológia határterületén húzódik és a hang egyik aspektusát, a rezgéseket vizsgálja. Ez a rezgés az idegtudósok és a pszichoanalitikusok által egyaránt nyomon követett neurológiai tevékenység energiája, amelyet gondolataink és a tudatosság felszíne alatt meghúzódó vágyaink lüktetése, rezgése jelez. A rezgések az információáradatban jelekként funkcionálnak, tartalmuknak megfelelő utasításokkal, jellemzőkkel. A mozgás, az energiaáramoltatás során elektromágneses tér keletkezik, mely minden élőt és „nem élőt” körülvesz. Abban a pillanatban, amikor találkozunk egy másik emberrel, élőlénnyel a kölcsönhatás közöttünk érzésekben, intuícióban, gondolatokban ölt testet. Ebben az értelemben a fizikai kapcsolat két ember között akkor is fennáll, ha nem érnek egymáshoz. Olyan feszültségtejes pillanat ez, amely nem oldódik fel az érintésben.

Brit (Stream Arts), finn (Crucible Studio) és, reményeink szerint spanyol partnerekkel dolgozunk együtt a City Noises című művészeti programban, mely elnyerte az Európai Unió támogatását. A résztvevő négy országba utazó programban minden csapat saját projektet dolgoz ki a megadott témában. A miénk egy interaktív hanginstalláció lesz, melyben az emberek egymással és környezetükkel való kapcsolatát fogjuk modellezni hangok interferenciájának segítségével. A No contact. No distance. című projektben együtt dolgozunk Nagy 'Stc' Ágostonnal, és Szolga Hajnal 'Szaffi' is segíti munkánkat projektmenedzserként. A projektek első nyilvános bemutatkozása, várhatóan 2012 áprilisában lesz Spanyolországban, Budapestre pedig jövő szeptemberben érkezik a program.


























We are working on an international art program called City Noises together with British (Stream Arts), Finish (Crucible Studio) and as we hope, Spanish partners. The program has gained the support of the European Union. Every partner works out an own project within the theme which will travel to the four participant countries. Our project is a sound installation that will model the relationships between persons and between persons and their environment with the help of the interference of sound waves.


On the project called No contact. No distance. we work together with Ágoston 'Stc' Nagy, and Hajnal Szolga 'Szaffi' also helps our work as project manager. The first expected public appearance of the projects will be, in April, 2012 in Spain, and the Budapest event will be in next September.