20120821

No Distance.No Contact. HELSINKI


















Berta vén kisasszony már Helsinkiben várt minket, mikor a Szövi 3 tagú delegációja a finn fővárosba ért. Az érkezésünk elég kalandosra sikeredett, éjjeli landolás, kulcskeresés egy helyi arab gyorskajáldában, a leadott kulcs persze nem volt ott, hajnali telefonok szállás után, de végül persze minden megoldódott. Néhány óra pihenés után el is kezdtük a városi hangok és zajok gyűjtését.














Helsinki-i tartózkodásunk második napja is sűrűn zajlott, délelőtt a projekt teljes stábjával találkoztunk, majd délután újabb hangvadászatra indultunk izgalmasabbnál izgalmasabb helyekre. :)

Augusztus 23














A No Distance. No Contact. helsinki-i bemutatója szuperjól zajlott, számos látogatónk volt, akik őszinte érdeklődéssel közeledtek és kísérletező játékossággal sétálgattak a "Medveparkban". A City Noises csütörtöki bemutatóját a Media Fassade Fesztivál keretében mutattuk be.

Augusztus 26 - Prezentáció az AAlto Egyetemen

Finnország legjobban felszerelt előadótermében tartottunk rövid, de lényegretörő előadást a No Distance. No Contact. projektünkről a City Sets szemináriumon.

We presented briefly our No Distance. No Contact. project in the most well-equipped lecture hall of Finland on the City Sets seminar.





Kurátorok és médiaművészek a közönség soraiban...
Curators and media artists in the audience...





A szeminárium után kiértékeltük az eddigi közös munkát a partner művészekkel. - After the seminar we evaluated the work we have completed so far with the project partners.